Kada je vreme za zamenu stolarije?


vm vasovic alu i pvc

Strujanje vazduha kod prozora

Osećaj promaje u neposrednoj blizini stare stolarije je prvi znak da gubite dragocenu energiju. Ako u vaš dom ulazi hladan vazduh zimi ili topao leti vreme je da za zamenu stolarije. Čak i malo strujanje vazduha oko prozora u dužem vremenskom periodu ima veliki uticaj na visinu vaših računa za grejanje ili hlađenje.

Ovaj problem možete kratkoročno rešiti postavljanjem zaptivki, ali dugoročno ipak treba uzeti u obzir opciju zamene stolarije.

Visoki računi za grejanje

Prozori i vrata koji su energetski neefikasni dovode do velikih gubitaka energije, što se posebno primeti po visokim računima. Novi, energetski efikasni PVC prozori i vrata, dugoročno će vam doneti uštedu i nakon nekog vremena "sami sebe će otplatiti".

Teško se otvara i zatvara

Kada otvaranje ili zatvaranje stolarije postane otežano, to je znak da ju je potrebno renovirati ili zameniti. Ona predstavlja potencijalni rizik, pogotovo u vanrednim situacijama kao što su požar, poplava i sl, a postoji i veći rizik od ulaska provalnika.e.

Servis i popravka stolarije

Kvalitetan servis ili popravka stolarije su mogući kod manjih kvarova, dok sve preko toga nije isplativo ili izvodljivo. Kada vidite da mehanizmi ne funkcionišu, prozori se teško otvaraju, šarke su oslabile, servis za takavu stolariju je jednostavno nemoguć.

Stolarija više nije lepa na oko

Ako su prozori i vrata dotrajali, rasušeni, napukli, boja se ljušti i otpada, teško se čiste, ne izgledaju reprezentativno, a ne mogu da se poboljšaju popravkama, nanošenjem novog zaštitnog sloja boje i laka, vreme je da ih zamenite. Estetski faktor značajno utiče na prijatan boravak u vašem domu, a PVC stolarija zahteva minimalan trud oko održavanja,.

Između stakala se kondenzuje vlaga

Prozori se sastoje od dva ili tri stakla između kojih se nalazi vazduh koji služi kao izolator. Ako primetite kondenzaciju između stakala, to je znak da izolacija više nije dobra.

Nove generacije prozora sa niskoemisionim staklom, gde je prostor između stakala ispunjen gasom, najčešće argonom, koji slabije provodi toplotu od vazduha, povećavaju izolaciona svojstva PVC prozora i vrata. Niskoemisiono staklo omogućava zadržavanje toplote unutar prostorije i smanjuje toplotne gubitke i do 50% u odnosu na obično staklo..

Stolarija se može zameniti u bilo koje doba godine

Pravo vreme za zamenu stolarije je onda kada vama to odgovara, odnosno možete je zameniti u bilo koje doba godine, a dovoljno je nekolilko sati ili jedan dan.

Novi PVC prozori i vrata otkloniće sve navedene probleme u trenu. Zbog izolacijskih karakteristika stakla i profila koji su odlični termo i zvučni izolatori, vaš dom će postati energetski isplativ tokom cele godine. Nova PVC stolarija pokazaće se kao najisplativija, a obezbediće i odličan komfor. Važno je da pri kupovini donesete pravu odluku. Informišite se i obezbedite kvalitetnu stolariju koja će vas služiti dugi niz godina i za koju ćete dobiti garanciju.

Adresa:

Stanoja Todorovića 8a
11426, Meljak, Beograd


Kontakt

Email: vmvasovic@gmail.com
064/ 13 313 16 - Miroljub
060/ 5515 655 - Milan
060/ 160 98 18 - Mladen